Åbent Fibernet

Åbent Fibernet – også i Lunge, Gelsted og Lunghøj Antenneforening.

De første fire år med fibernet i Gelsted og omegn er nu gået.

Der er gået en rum tid siden at gader og stræder i Gelsted og omegn var gravet op, i forbindelse med at Energi Fyn rullede fibernet ud, i og omkring Gelsted.
Alle medlemmer af Lunge, Gelsted og Lunghøj Antenneforening har fået installeret fibernet, og flere er kommet til siden projektet startede op den 1.oktober 2018.
Projektet er alt i alt gået over al forventning og vi er meget tilfredse med både TV og internet fra Waoo og EnergiFyn.


Fibernettet åbnes i 2021 og 2022.
Energi Fyn har igennem de seneste 15 år udrullet fibernet til 80.000 andelshavere. Indtil nu har Waoo været eneste indholdsleverandør. Det bliver anderledes i 2021 og 2022, hvor Energi Fyns andelshavere får mulighed for at vælge mellem flere forskellige internet- og TV-udbydere, når Energi Fyn åbner deres fibernet.
– Markedet har udviklet sig, og vores andelshavere efterspørger flere valgmuligheder på fibernettet. Det skal vi naturligvis lytte til, og da vi samtidig ønsker at få den absolut bedst mulige udnyttelse af det fibernet, vi etablerer på Fyn, har vi besluttet at åbne fibernettet i 2021, så man som kunde på Energi Fyns fibernet frit kan vælge på alle hylder fra forskellige indholdsudbydere. Som andelsselskab har vi en særlig rolle i forhold til at bidrage til udviklingen på Fyn. Det gør vi blandt andet ved at udrulle fibernet til vores andelshavere og tilbyde løsninger, der matcher deres behov og ønsker, fortæller Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn.
På nuværende tidspunkt er der lavet aftale på Energi Fyns Fibernet med Waoo, Yousee, Hiper, KvikNet, FastSpeed, og Telenor, og flere er på vej. Fibernettet rummer således flere udbydere af produkter, både på Internet og TV.

Energi Fyn informerer nærmere, når det bliver praktisk muligt at lave bestillinger gennem andre leverandører på nettet.

Her er et link til EnergiFyn’s oplistning af udbydere: Hvad betyder åbent fibernet? (energifyn.dk)

Der er ikke lavet aftaler med nye udbydere, herunder eventuelle rabatordninger igennem Antenneforeningen.